Пожарът, който започна в петък вечерта и бушува цяла нощ, рани над 100 души

Пожар във фабрика за топки за голф в Тайван уби най-малко шестима души, трима от които пожарникари, загинали при експлозия, съобщиха властите в събота, на които се позовава АФП.

Пожарът, който започна в петък вечерта и бушува цяла нощ, рани над 100 души, повечето от които работници, каза правителството на провинция Пингтунг пред местните медии. Един пожарникар и още трима души са в неизвестност.

Президентът на Тайван Цай Инг Уен посети мястото на инцидента в събота сутринта и изрази съболезнования на семействата на жертвите. Тя каза, че се води разследване за причините за трагедията. „Искам да благодаря на всички за тяхната упорита работа и моля, пазете се“, каза Цай на персонала за спешна помощ. Тя също спря в моргата, за да отдаде почит на жертвите и посети ранените в болница.

Служител от противопожарната служба провинцията каза пред местните медии, че съхраняваният във фабриката химически пероксид може да е причината за една голяма и няколко по-малки експлозии. Няколко души бяха блокирани вътре поради взривовете, които предизвикаха срутване на част от покрива на фабриката.

Снимки: БГНЕС

Източник: БГНЕС