Униформеният беше намушкан с нож

Засилено полицейско присъствие в Казанлъшко заради случая с полицай, който беше намушкан с нож. Полицейската операция е насочена срещу битовата престъпност в региона. Униформеният е без опасност за живота. Той беше опериран в Университетската болница в Стара Загора. По случая има четирима задържани. 

Полицай е намушкан с нож в гърба в Казанлък (СНИМКИ)

Двамата разследващи полицаи са отишли на адреса, за да призоват лице по досъдебно производство. Същият не е установен на адреса си. По първоначална информация около служителите на реда се събрали група хора от квартала, като след устна забележка двамата униформени били нападнати. Единият беше намушкан. 

Според директора на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Лазар Христов разследващите полицаи са подценили ситуацията. По думите му соченият за извършител на нападението е криминално проявен и наркозависим. Според разследването мъжът помислил, че униформените са в местността заради него и това отключило агресията му.

Полицаите не са носили оръжие, не са влезли в махалата с полицейски патрул, както е и прието да се действа, защото не е имало свободни наряди. „Следствие на блокадите голяма част от нашите колеги са насочени натам. Част от тях охраняват протестиращите, други пренасочват движението. Това максимално затруднява изпълнението на другите текущи задължения”, каза още ст. ком. Христов.

По думите на майката на задържания мъж той става изключително агресивен, когато приеме наркотици.

През същия ден е имало второ нападение над полицай в Мъглиж, но служителят не е пострадал.