Дориана и Андреа са състудентки с 30 години разлика във възрастта

Какво ли е да ходиш с мама в университет? Студентка от четвърти курс на Софийския университет посещава лекции, рамо до рамо със своята майка.

Дориана Ерменкова е на 52 години. Работи като козметик и паралелно с това следва в Геолого-географския факултет на СУ, специалност „Регионално развитие и политика”. Дъщеря ѝ Андреа е на 22. Макар и с 30 години закъснение, Дорис решава да сбъдне мечтата си - да бъде студент и да учи това, което иска - нещо, което преди 30 години родителите ѝ забранили. Тогава дамата се учела полиграфия и майка ѝ настоявала с това да бъде свързано и висшето и образование. Дорис обаче отказала и така и не постъпила в университет.

„Нищо лично”: Майка и дъщеря се превърнаха в шампиони по вдигане на тежести

Към днешна дата, с двата езика, които владее, работи за добри пари. Създава семейство. Ражда се Андреа, а след това Дорис остава самотна майка.

„В един момент, когато дъщеря ми порасна, реших, че вече имам свободата да избера и да уча онова, което искам. Истината е, че се зпаисах в една специалност с Андреа абсолютно случайно, на шега”, споделя жената. И допълва, че следването с дъщеря ѝ довело до доста комични моменти.

Дорис и Андреа не казват коя е по-голямата отличничка. Признават само, че имат различен подход в ученето. А контролът е взаимен.

Целия репортаж гледайте във видеото.