Има вероятност част от управляващата коалиция да подкрепи вота на недоверие, смята той

Дерогацията да продължи възможно най-дълго, защото е изгодно за България и за потребителите на продуктите на "Лукойл Нефтохим". Всичко друго са опорки. Това каза за "Твоят ден" Георги Гьоков от БСП.

Пеевски: Ще подадем сигнали до прокуратурата и ДАНС за нарушаване на санкциите за Русия

"Няма как БСП да е на страната на тези, които ще вдигнат цените на петролните продукти. Ако не беше Путин, с какво щяха да се извиняват управляващите за всички бели, които нанасят на страната? Те сътворяват глупости - правят законодателни инициативи, които после ремонтират. Кабинетът предлага решенията, а обвинява опозицията. Твърденията за коалиция за дерогацията са смешни. ДПС е в срамна коалиция, където всеки се разграничава от всеки. Смешно е да ни обвиняват, че се коалираме срещу некоалицията", коментира той. 

Относно вота на недоверие депутатът обясни, че предварителните заявки сочат, че той няма да мине. "Интересни събития следват след днешната среща за дерогацията. Има вероятност част от управляващата коалиция да подкрепят вота на недоверие. Сглобката е обединена от неща, далеч от националните интереси на България. Всичко е надмогване кой повече да изсмуче от държавата", смята Гьоков.

Целия разговор гледайте във видеото.