Любомир Стефанов и Даниел Стефанов с коментар по темата

Очевидно влизаме в остра фаза на противопоставяне между парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Беше ясно, че това разминаване ще започване да създава проблеми. Това каза в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS политологът Даниел Стефанов.

Според него основните играчи в мнозинството и изпълнителната власт имат сериозни интереси правителството да съществува.

ТРУСОВЕ В УПРАВЛЕНИЕТО: ГЕРБ предупредиха партньорите си заради евентуални коалиции в СОС (ОБЗОР)

„Коалицията, която в момента управлява България, няма една страница написани механизми, по които общуват и вземат решения”, добави той.

Политолози след дебата за вота на недоверие: Той няма да мине

„Виждам съществена промяна в отношението на Пеевски. До момента той играеше роля на помиряващия. Днес очевидно е взел една от страните”, каза още Стефанов. По думите му в момента не се търсят различни парламентарни мнозинства. Той уточни, че липсва консистентен разговор за икономическата политика, която защитава правителството.

Борисов: Кирил Петков ми каза, че ако не бъде избран г-н Терзиев, правителството пада

Според Любомир Стефанов ДПС е видяла шанс да се припознае като стабилизиращ фактор. „За момента партията се старае да поддържа имидж на незаменим балансьор и на незаменима част от реформаторския път за изпълнение на програмата”, каза той.

По думите му Борисов и Пеевски страхуват ПП-ДБ, че те са поставените в безизходица. „ГЕРБ и ДПС биха могли да намерят сили и начин да сглобят парламентарно мнозинство, дори с голямо нежелание. ПП-ДБ имат безалтернативни партньори”, допълни Любомир Стефанов.

Целия разговор гледайте във видеото.