Идва студ с температури до минус 10 градуса

След снежната нощ, валежите в Западна България ще намаляват и до обяд временно ще спрат. Очаква се привечер в тази част на страната отново да превали, но по-слабо. На изток обаче ще вали интензивно сняг и едва в късния следобед ще спре почти навсякъде. Ще се натрупва снежна покривка, в определени райони в Предбалкана и в Лудогорието – значителна.

Вятърът в последния ден на седмицата ще е голямо предизвикателство. Ледените пориви ще са особено мощни в областите на Североизток и най-вече Северното Черноморие. Там скоростта на вятъра ще надхвърли 100 километра в час. Навсякъде, където има снежна покривка, се очакват навявания и преспи.

Температурите в ранния следобед в неделя – между 0 и 5 градуса.

В понеделник призори около планините ще има по-плътна облачност, която в хода на денонощието ще се разкъсва. В ранните часове ще е мразовито с температури между минус 3 и минус 8 - минус 9 градуса. Най-студено – в котловините с ясно време. Денят ще остане осезаемо студен с дневни стойности на термометрите между 0 и 5-6 градуса. Ще продължи да духа леден вятър с особено силни пориви в Северна и Източна България.

Във вторник сутринта ще превали слабо сняг в Западна България, но по-късно през деня и в сряда преобладаващите валежи ще са от дъжд, главно в южната половина на страната. От обяд нататък в сряда, както и в четвъртък, облачността ще се разкъсва. Призори в четвъртък отново ще е мразовито с температури до минус 5 – минус 6 градуса в някои котловини. В определени райони ще има и понижена видимост. Денят ще е с променлива облачност, но без валежи. Такива, предимно от дъжд, се очакват около почивните дни, когато и температурите ще са осезаемо по-високи – над 15 градуса в обичайно по-топлите точки на страната.