"Каузите са да има Детска болница и да се оправи проблемът с частните болници", каза Вълков

За детските площадки, „момченцата с играчките” и „батковците”, за бюджета, регулаторите и кой кого „озаптява”, за това на кого „може да се кара само Господ”, но не и политическите лидери – журналистите от „Капитал” и „Дарик” - Полина Паунова и Константин Вълков.

Паунова е възмутена от събитията в политическия живот на България. „Делян Пеевски и Бойко Борисов са като някакви тролове, които обикалят из Народното събрание, ръсат някакви забележки. Големият проблем не са Пеевски и Борисов, а тяхната легитимация. Цялата държава се занимава с това Пеевски ще стане ли председател на ДПС или няма да стане”, каза журналистът Полина Паунова в предаването „На фокус”. 

Националната мрежа за децата писа "Среден 3" на държавата за грижата към най-малките

Тя не одобрява и поведението на медиите – „да ме сложат като една овца пред вратата на асансьора в парламента и да чакам Пеевски да каже, че е евроатлантик”, и обясни, че предпочита да не влиза в сградата на Народното събрание.

Константин Вълков акцентира върху липсата на управленска кауза. „Давам си сметка, че има и хора, и партии, и журналисти, които осмислят съществуването си с две неща – как евроатлантизмът е застрашен или как Делян Пеевски ще стане премиер. Нито той ще стане премиер, нито евроатлантизмът е застрашен. Ние превръщаме липсата на кауза в кауза”, заяви Вълков.

За него каузите са да има Детска болница и да се оправи проблемът с частните болници. Втората кауза е образованието. Това са лесно решими каузи, каза Вълков.

Паунова смята, че единствената кауза е конституционната реформа. „Когато стана скандалът Кирил Петков изведнъж призна, че министърът (на вътрешните работи) бил на ГЕРБ. Нали нямаше министри на ГЕРБ? Сега се изненадваме, че хора, работили във фирма, свързана с Делян Пеевски, е прокарван от ГЕРБ”, каза тя.