Движението обяви, че убитите от началото на конфликта палестинци са 16 хиляди

Представител на "Хамас" предупреди днес, че палестинското ислямистко движение няма да освободи още от заложниците, които взе при атаката си в Израел преди близо два месеца, и дори няма да води преговори по въпроса, докато израелската агресия срещу ивицата Газа спре, предаде Ройтерс.

"Ние държим Нетаняху изцяло отговорен за живота на израелските заложници и за възпрепятстването на изпълнението на сделката за размяната" им срещу палестинци, държани в израелски затвори, каза на пресконференция Осама Хамдан.

Париж замразява за 6 месеца авоарите на лидера на "Хамас"

Малко по-рано висш израелски военен обяви, че израелската армия е влязла в центъра на град Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа във вторник - деня на най-интензивни сражения от началото на сухопътната операция, предприета в палестинската територия в отговор на нападението в Израел на 7 октомври.

Израел обмисля да наводни тунелите в Газа

Движението "Хамас", което управлява в ивицата Газа от 2007 г., междувременно обяви, че броят на хората, убити при израелски удари в крайбрежното парче земя от началото на конфликта, е надхвърлил 16 хиляди, предаде Франс прес. Тези данни не са проверени по независим път. Убитите в Газа вече са 16 248. Над 70 процента от жертвите са деца и жени, съответно 7112 и 4885, каза в прессъобщение "Хамас".

 

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Николай Станоев, БТА