Подобно посегателство е извършено за втори път в рамките на седмица

За втори път за по-малко от седмица - коли осъмнаха с нарязани гуми в района на Женския пазар в столицата. Автомобилите с нарязани гуми днес са 11. Толкова бяха колите с нанесени щети и преди няколко дни. За престъплението тогава бе задържан за 72 часа и след това освободен 28-годишен мъж, който е познат на полицията.

Постоянен вандализъм в центъра на София: Срязани гуми, надраскани коли и счупени стъкла

„Сега, вместо да се видя с приятели, ще се занимавам с полиция и застрахователни компании. Това ми е зоната за паркиране. Може би, ако имаше паркинги в центъра – подземни, с камери, и там държахме колите, щеше да е по-удобно и по-безопасно. Но такива няма”, коментира един от потърпевшите - Симон Пехливанов.  

„На 13-и декември в 6:20 сутринта потегляйки с колата, усетих странен шум – спрях и видях, че едната ми гума е спукана. Оттогава всяка сутрин се оглеждам и днес сутринта – за пореден път. Този път и двете ми гуми са спукани. На сина ми му бяха счупили стъклото с паве – просто там има постоянно такива вандалски прояви”, заяви потърпевшата Гергана Недевска.

Симеон Пехливанов смята, че е неприемливо да се случи втори път същия вандалски акт. Или не е същият човек, или, ако е пуснат и той извършва отново същите деяние, – този човек определено не е добре. Може би ако имаше паркинги подземни с камери – щеше да е по-удобно и по-безопасно, но ги няма. Нямам друг избор – не мога да я кача на терасата”, каза мъж, който живее в района”, каза Пехливанов, който също е потърпевш.