Певицата в откровена изповед пред Мариян Станков - Мон Дьо

Славка Калчева е момиче от народа и никога не е държала да бъде представяна като нещо друго. На нея са ѝ чужди амбицията, звездният статус и титлите. Като дете пее френски шансони. В младежките си години предпочита италианската естрада. Но голямата ѝ любов е народната музика. Тя влиза в живота ѝ с песните и гласа на една от най-големите певици в тази музика Недялка Керанова.

За мнозина Славка Калчева е певица от времето на „Бяла роза”. Факт, който и до днес я обижда. Нейната кариера започва още в средата на 70-те години на миналия век. Тя е излизала на една сцена с Иво Папазов – Ибряма и работи с най-големите имена в този жанр. Истината обаче, е че на върха я изстреля нейната „Бяла роза” през 2000 година. Почти няма човек в България, който да не харесва тази песен. С малко изключение на някой и друг кисел „критик”, който „сензационно” разкрива на публиката, че всъщност песента не е народна. Че не е дори авторска, защото му прилича на нещо от чалгата и куп други „големи” открития за народната музика.

Венци Венц призна: С жена ми се развеждаме

Но с или без тези коментари, никой все още не е успял да вземе любовта към бялата роза на Славка Калчева. В откровена изповед пред Мариян Станков - Мон Дьо певицата говори за слуховете, че е получила 5 милиона от разпространението на песента и за първи път споделя за трудния период, в който е написала текста ѝ - тежкият развод, през който минава в края на 90-те години. Една операция, която я обръща към Бог, и големият шум на славата.

Откровеното интервю на певицата- гледайте във видеото.