Навръх имения си ден тя даде откровено интервю пред Деси Банова - Плевнелиева

На Йордановден Деси Банова  - Плевнелиева гостува на голямата Йорданка Благоева. Тя е първият български атлет със световен рекорд на висок скок и доктор на педагогическите науки. Откровено спортистката разказа какво е усещането да си на върха и какво ѝ е помогнало да постигне високите си цели.

„Дори не знаех какво е лека атлетика. Когато отидох в 8 клас в Монтана, биех по бягане и скок всички момчета в часовете по физическо. След време треньорът ми ми каза „Йорданке, ти ще станеш световна рекордьорка”. Помислих, че ми се подиграва, но явно е видял нещо в мен”, сподели спортистката.

Мария Гроздева за кариерата, борбата с рака и любовта (ВИДЕО)

Благоева разказа и повече за това защо е загубила олимпийската титла в Мюнхен.

„Един журналист ми бутна летвата. Тогава нямаше доказателства. Прибрахме се в България и треньорът ми беше страшно недоволен. 20 дни след това заминахме за Загреб, където постигнах световния рекорд от 194 см”, поясни лекоатлетката.

Освен невероятен спортист, тя е и майка и баба. Пред камерата ни Йорданка Благоева сподели как е възпитавала децата си.

„Медалите са важни, но семейството е най-ценно. Имах щастието да родя две деца, а те ме дариха с внуци. Уча ги да бъдат честни и добри, да се радват на малките неща”, каза още шампионката.

Целия разговор гледайте във видеото.