На какво се дължи това

В Колумбия има град, който крие голяма мистерия. Мястото, известно като „град на мумиите“, придобива печална слава. Починалите там, погребани в единственото гробище в града, изглеждат мумифицирани по естествен път. Феномен, който досега беше трудно обясним, съобщава Voice of America (VOA).

Разположен на почти 100 километра от Богота, град Сан Бернардо е енигма. Покойниците не се превръщат в прах, телата се запазват от разлагане по естествен път по все още неизвестни причини, въпреки че възникват някои теории. Според Росио Вергара, който е туристически гид, причината се крие в здравословната диета с консумирането на плода чача.

След реставрация: Отвориха музея на Имхотеп в некропола Сакара (ВИДЕО)

Първата „мумия” е открита преди повече от 60 години, когато телата са били преместени в градско гробище. Учудени от това явление, те решават да създадат музей за съхраняване на телата в стъклени урни, със съгласието на близките им. Според Вергара „починалите отказват да умрат”, уточнява Voice of America (VOA).

Според специалисти, освен на храната, този феномен се дължи и на климата. Съдебният лекар Карлос Едуардо Валдес обяснява, че сухите земя и въздух улесняват мумифицирането.

Сан Бернардо е единственият град в Колумбия, където се среща това явление. Една мистерия, която е трудна за обяснение и разбиране за мнозина, предава Voice of America (VOA).

Източник: Voice of America (VOA), vesti.bg