Кой задигна гумите и джантите на скъпа кола и я остави върху два бордюра?

Потресаваща кражба от автомобил в квартал „Младост” в София. Семейство е намерило колата си без гуми, без джанти - и вдигната на два бордюра. Разбит и потрошен е и единият от прозорците.

"Пълен абсурд": Как да спасим от кражба катализатора на колата?

„Тези два бордюра са средство, с което крадците са подпрели моя личен автомобил, така че половината от него да бъде вдигната във въздуха, може би с цел улеснена кражба на гумите и джантите. Впоследствие вътре от колата са иззети лични вещи, които са ценни за мен”, разказа в предаването „Здравей, България” по NOVA потърпевшият Георги Савов.

По думите му това посегателство не е наказателна акция срещу отнемането на нечие паркомясто, каквито коментари се срещаха в социалните мрежи по повод кражбата.

„От години тук има недостиг на паркоместа. Всички знаем, че последният жител на блока, който се прибира вечер, има голямо затруднение с паркирането и затова използваме автомобил в неизправно състояние, който не се движи от години, паркирайки напречно пред него”, сподели Савов. И добави, че тази практика по никакъв начин не затруднява движението по улицата пред блока.

Той отрече да коментира стойността на откраднатото, но посочи, че става дума за четирицифрена сума.

Повече по темата гледайте във видеото.