От есента на 2022 г. той става част от ПП „Продължаваме промяната“

Цветомир Петров от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София) бе избран за председател на Столичния общински съвет (СОС).

Петров е роден на 5 юни 1990 г. в София. През 2009 г. завършва Професионалната гимназия по телекомуникации. Висшето си образование завършва в Университета за национално и световно стопанство, където придобива бакалавърска степен по „Публична администрация“, а по-късно става и магистър по „Управление и администрация“. Владее английски език.

През 2009 г. е Ръководител екип Credit Control в CableTel, където оглавява екипа при подготовка, организиране и събиране на вземания при просрочени задължения. В периода 2010-2011 г. заема длъжността „Мениджър екип“ в  С.Г. Груп ООД. От 2011 г. до 2013 г. е маркетинг консултант на Кенвело България ЕООД.

ОТ ОСМИ ОПИТ: Избраха председател на СОС

От 2013 г. до 2015 г. е регионален представител за град София на ISDR (Independent Sitetalk Deals Representative), ISCR (Independent Sitetalkcashback Representative) на The Opportunity Network Ltd., където подготвя, организира, развива и ръководи цялостната търговска политика на компанията. Осигурява доброто функциониране на системата за изпълнение на поръчките, като при необходимост осигурява обучение, подкрепа и мотивация, както и спазването на административните услуги. Изготвя план за пътуванията из района, като внимава най-важните обекти да получат нужните покрития и да реализира нови възможности за бизнес.

За периода 2015 - 2018 г. е експерт в областната администрация на София-област, където организира и ръководи работата на деловодството, пълното материално технически обезпечаване на администрацията и провеждане на процедури по ЗОП.

От 2018 г. до 2021 г. е главен експерт в Министерството на околната среда и водите, като дейността му е насочена към изготвяне на всички видове актове и одобряваните с тях документации, свързани с подготовка, стартиране и провеждане на процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП); участие в комисии за разглеждане, оценка и класиране на постъпили оферти по обществени поръчки; извършване на всички действия предвидени в ЗОП след приключване на договора; окомплектоване, архивиране и опис на досиета на поръчките.

Политическият път на Цветомир Петров започва във ВМРО. В листата на партията той е кандидат за депутат в Европейския парламент на изборите през 2019 г. Петров е познат с различни патриотични инициативи в рамките на ВМРО - като „Чиста памет“ (за почистване на паметници) и „Зеленото е родолюбие“ (за засаждане на дървета).

От есента на 2022 г. Петров става част от ПП „Продължаваме промяната“. През октомври 2023 г. е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от МК „ПП-ДБ и Спаси София“. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Столичната община