"Удвояваме усилията да отворим хуманитарен коридор по море", каза говорителят на Белия дом

Американската армия ще доставя храна и лекарства в Ивицата Газа. Това обяви президентът Джо Байдън, след кървавия хаос, който стана край конвой с хуманитарна помощ в четвъртък. Планът на американската армия е да доставя продуктите по море. Хуманитарната помощ влиза в Ивицата Газа много трудно - чрез камиони или пакети, пускани от въздуха. По изчисления на ООН над половин милион души са в непосредствена опасност от глад и жажда.

Байдън: Започваме въздушни доставки на хуманитарна помощ в Газа

Хилядите цивилни жертви на израелската операция в Газа се превръщат във все по-голям проблем за американския държавен глава Джо Байдън. Половин година преди изборите за президент, значителна част от избирателите на демократите не искат страната да продължава безрезервно да подкрепя Израел.

Повече от 100 убити при блъсканица край конвой с помощи за Газа

“Президентът току-що обяви, че Съединените щати ще започнат да пускат хуманитарна помощ от въздуха, заедно с международните ни партньори, най-вече Йордания. Също така удвояваме усилията да отворим хуманитарен коридор по море. Надяваме се скоро да започнем да доставяме помощ по този начин, при това в големи обеми”, заяви Джон Кърби, говорител на Белия дом.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase