Според него е възможно някой да е накарал Илко Захариев да изпрати заплашителните съобщения

Илко Захариев има сериозни проблеми с психиката си. Това каза в студиото на „Здравей, България” адвокатът на станалия известен като Червения пират мъж. За клиента на Георги Георгиев се твърди, че отправял заплахи към политици, магистрати и институции. По думите на служебния защитник Захариев има признаци на биполярно разстройство, но бил добродушен и лесно манипулируем.

Какво се знае за Червения пират в родния му град Сливен

Според юриста Червения пират избягвал действителността и се връщал в ученическите си години, защото тогава се чувствал комфортно и уютно. „Не отричам вероятността той да е съпричастен към отправените му обвинения”, допълни Георгиев. Възможно било обаче и някой да му е повлиял.

„Установено е, че от иззетите от него устройства са отправяни заплахи, но не, че към момента на това деяние те са били у клиента ми”, подчерта служебният защитник на Червения пират. Георги Георгиев взел личните вещи на задържания, за да ги предаде на близките му. Направило му впечатление, че три от чантите били пълни с книги, а една – със скъпа храна. В нея имало луканки и сирена. „Стори ми се подозрително за човек, който няма една стотинка в джоба”, коментира юристът. Според него е възможно някой да е накарал Захариев да изпрати заплашителните съобщения от телефоните, които събирал.

Червения пират в съда: Намерих иззетите от мен телефони в кошче за рециклиране

„Той е незаинтересован и живее в паралелна вселена”, категоричен е Георги Георгиев. Според него не е изключено клиентът му да е отправил заплахите, но по-скоро смята, че стилистиката е коренно различна от неговата. „Тук говорим за политически и социални послания”, подчерта служебният защитник.  

Въпреки твърденията на МВР, че Захариев е направил пълни самопризнания, в материалите по делото такова нещо няма, твърди още адвокатът. „Той подписа безкритично една купчинка с документи. Твърдяха, че е направил пълни самопризнания, но така и не съм ги видял”, посочи Георгиев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase