Какви са нагласите на опозиционните партии

След предизвестения провал на втория мандат - какви са шансовете да се случи нещо с третата папка? Президентът сам трябва да реши на коя от останалите парламентарно представени партии да я връчи. Опозицията е категорична, че България трябва да отиде на предсрочни избори. Дали ще бъдат 2 в 1, или не - това ще реши държавният глава.

Само от „Възраждане” казаха, че имат готов състав на кабинет и ще правят опити за правителство, ако третият мандат отиде при тях. „Ако въобще има такъв, няма да го бавим. Винаги сме казвали, че сме готови да го вземем и да съставим правителство”, посочи лидерът на партията Костадин Костадинов.

Нинова: Няма да участваме в преговори с втори и трети мандат

И докато въпросът на кого президентът би връчил последния проучвателен мандат все още няма отговор, ИТН смята, че поправките в основния закон може да доведат до конституционна криза при назначаването на служебна власт. Тошко Йорданов коментира, че е по-добре изборите да са в един ден с тези за европарламент, за да има по-голяма избирателна активност и да не се харчат излишни пари от държавния бюджет.

Още в неделя от ДПС заявиха, че няма да работят за трети мандат. Опит за кабинет с третата папка няма да правят и от БСП. „Ако дойде при нас, ще го върнем веднага. Ние сме за избори 2 в 1”, категорична е Корнелия Нинова.

Костадинов: Ако има трети мандат и той дойде при нас, няма да го бавим

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase