Хюсейн Хайр беше заловен на 17 април

Турският гражданин, арестуван с 402,720 кг хероин на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" остава в ареста. Решението е на Окръжния съд в Хасково. Стойността на заловените наркотици се изчислява за над 16,7 млн. лева. Хюсейн Хайр беше заловен на 17 април.

Голямо количество хероин е заловено на ГКПП "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Той бе задържан на пункта, след като в товарния автомобил, който управлявал, митничари откриха наркотика в спални матраци в товарния отсек на камиона. Заради разкритието миналата събота на пункта бяха финансовият министър Людмила Петкова, вътрешният министър Калин Стоянов и директори на имащи отношение към случая държавни институции.

Съдът извежда обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Има опасност той да се укрие, въпреки че е с чисто съдебно минало. Обвиняемият е чужд гражданин, който не притежава статут на лице, продължително или постоянно пребиваващо в България, няма и постоянен адрес в страната ни, на който да бъде открит за целите на наказателното производство, са други мотиви на магистратите.

Определението може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Пловдив.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Николай Грудев