Той коментира приоритетите си като кандидат за евродепутат

Искам да създам европейска програма, която да осигури лагери за всички деца по линия на спорта, на езиковото обучение и на изкуствата. Дори да успея да реализирам само тази кауза, бих бил удовлетворен, знаейки темповете, с които се работи в тези институции. Бих казал, че тази кауза е най-големият, но не и единствен мой приоритет. Това заяви кандидатът за депутат от „Продължаваме Промяната – Демократична България” Христо Петров.  

На въпрос защо е кандидат от три листи, отговори: „Възможността да бъдеш кандидат както за Европейския парламент, така и за българския, смятам че е добра от гледна точка на различните неща, които може да свършиш на тези две места. В българския парламент, макар да бях избран неопитен, аз успях да реализирам най-важното, което исках – да премахна една несправедливост към осиновените и да се погрижа да бъдат увеличени джобните пари на децата в тези домове. Останаха и недовършени неща, защото парламентите през последните години са много кратки и все няма време”, добави той.

Минчев за записите: В тях няма нищо толкова фрапантно, трябва да се докаже автентични ли са

Дали ще отиде в Брюксел, или ще реши да остане в българския парламент, Петров уточни, решението зависи от крайния резултат на изборите. „Едно от нещата, заради които съм в „Продължаваме Промяната”, е че решенията ги взимам аз. Моето предпочитание е за Европейския парламент, защото смятам, че каузата ми е важна и изпълнима. Съюзници по темите за децата се намират по-лесно. Може да звучи като удобен начин, но това е истината”, посочи кандидатът за депутат в ЕП и НС.

Във връзка с разговорите, за които се твърди, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”, имал предположение кой стои зад записите. „Много е интересно, че хората не обръщат много внимание на тяхното съдържание. Чува се, че са нарочно с влошено качество, рязано, лепено, за да може малко преди изборите да се появи нещо, което да е изцяло фалшиво – дийпфейк. Очаквам това да е тактиката, почти съм сигурен, че сценарият е това”, добави той.

Скандал по време на кампания: Бившите партньори в управлението в остър спор за изтекли записи (ОБЗОР)

„Какво представлява този разговор – ние сме били в управлението, излезли сме от него и нямаме пари за предизборна кампания. Ако това не го чуват хората, не знам какво трябва да чуват. Хората, които правят тези записи, си служат с една много добре изпитана схема. Тя работи от много отдавна, но третира хората не като хора, а като рибки, на които им пускат нещо в аквариума. Хубавото е, че хората отдавна не са това, част от тях никога не са били това”, допълни Петров.

„В 21 век да смяташ, че хората ще забравят всичко, което си ти, и ще завреш в очите им някакви огледални измислени скандали, за да прикриеш собствените си бели, не вярвам да проработи. Фактите са, че в България са направени някои много нередни неща през последните 15 години. Те не се нуждаят от записи, за да бъдат доказани”, коментира кандидатът за депутат.

„Ние никога не сме имали съмнение какво са ГЕРБ и ДПС. Това беше адът пред нас – да изберем дали ние трябва да оцелеем, или трябва да се опитаме поне с малкото, което имаме възможност нещо да направим. Ако целта ни беше да оцелеем, изборът е ясен, никога не бихме направили такава колаборация, защото виждате до какво доведе”, подчерта Петров.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase