"Железния" ще се изправи срещу ютюбъра Джейк Пол през ноември

Двубоят между бившия абсолютен световен шампион по бокс Майк Тайсън и блогъра Джейк Пол ще се проведе на 15 ноември в Арлингтън, Тексас. Това обявиха промоутърите след като мачът бе отложен от първоначално планираната дата 20 юли заради обострената язва на 57-годишната легенда.

Режимът за завръщането за Майк Тайсън: Без секс и пушене, и с много тренировки

Медицински специалисти му препоръчаха да прави минимални леки тренировки през следващите няколко седмици докато се възстановява, преди да се върне към пълноценните натоварвания без ограничения.

"Въпреки че трябваше да отложим боя, аз скоро ще подновя тренировки. Имаме нова дата, но резултатът ще бъде същият независимо кога ще се боксираме. Джейк Пол ще бъде нокаутиран", зарече се Майк Тайсън.

"Железния Майк", който има 50 победи, от които 44 нокаута и само 6 загуба, беше един от най-страховитите боксьори в тежка категория в историята, но не се е бил професионално от 2005 година.

57-годишният Майк Тайсън се завръща на ринга (ВИДЕО)

Ютубърът Джейк Пол, който вече се занимава в бокс, е 30-годишен, а активът му на ринга е 9 победи и 1 поражение. Стадион "AT&T" в Арлингтън, който е дом на тима от националната футболна лига "Далас Саубойс" разполага с 80 000 седящи места.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Кремена Младенова, БТА