Президентът заяви, че е щастлив, че има все повече млади водолази

Президентът Румен Радев се включи в акция на доброволци за почистване на морското дъно край остров Света Анастасия. Инициативата се провежда за 7-ма поредна година от водолази от клуб „Приятели на морето-Бургас” и техни колеги от страната. Преди почистването президентът се гмурна, за да разгледа най-новата подводна атракция около Бургас – параклиса „Света Анастасия" ,чието откриване беше днес. Той е на 200 метра под вода.

„Опазването на нашата прекрасна българска природа е наша обща отговорност и аз съм изключително благодарен на водолазите от клуб „Приятели на морето”, които ме поканиха заедно да почистим морското дъно около остров „Св. Анастасия”. Мисля, че заедно можем наистина да направим много неща, включително да почистим от боклуците. Аз очаквам тези инициативи да се множат”, заяви Румен Радев.

Радев заяви, че е важно да се гласува в утрешния ден, защото e важно всеки да определя сам своята съдба.

Кулинарни изкушения дадоха старт на летния сезон на остров Св. Анастасия

"Параклисът е уникален по природа и първи за българксото Черноморие. Това е частна инициатива, която е подкрепена от Община Бургас", обясни Кирил Кьофторов, член на клуб "Приятели на морето - Бургас".

„Вътре има един бетонен параклис, който е може би с размери 2/4 м. Има надпис, кръст, направен от неръждаема стомана, и статуята на Св. Анастасия, като това е отбелязано вече на картите. Най-голямата ни задача е да популяризираме, че изкуствените рифове създават живот”, допълни той.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase