След опасните бури лятото отново се завръща

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и низините видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони, ще се развива купеста облачност, но ще бъде без валежи.

В североизточната половина от страната ще духа слаб северозападен вятър, а в югозападната ще бъде почти тихо. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса.

Торнадо вилня в Силистренско: Има отнесени покриви и изкоренени дървета (ВИДЕО)

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 14.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. След обяд ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, преди обяд по северното крайбрежие – все още умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 22-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС