По негови думи партията ще се стреми към "изсветляване" на политическите процеси

"На дневен ред стои кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание. От „Величие” ще останем постоянни в нашата позиция и няма да подкрепим кандидата на ГЕРБ. Вчера също имахме наш кандидат – проф. Юлия Матеева, като това е първият довод да не подкрепим другите представители". Това коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от партия „Величие” Дарин Георгиев.

„Величие” със стих: Дали ще бъдем мръсници, или герои зависи само и единствено от нас

„След промените в Конституцията има хипотеза, че председателят на Народното събрание може да стане следващият министър-председател в служебно правителство”, обясни той.

Според него основната задача на „Величие” е да „изсветли” политическите процеси в страната.

Николай Марков от „Величие” закъсня за заседанието на НС и не положи клетва (ВИДЕО)

„Нашето мнение е, че не трябва да даваме военна помощ на Украйна, за да не бъдем въвлечени в по-висока фаза на войната. Ние ще изобличим какво се случва във „Възраждане”, но няма да си служим с обидния език, с който те ни определят”, каза още Георгиев.

По негови думи Бойко Борисов е оказал натиск върху депутата от „Величие” Николай Марков. Според Георгиев това е причината Марков да закъснее за полагане на клетвата по време на първото заседание на 50-отото Народно събрание.

Той сподели, че цял живот е работил в сферата на сигурността, като е бил в Ирак, Афганистан, Африка, а след това се е занимавал с охранителна дейност в „Исторически парк”. Дарин Георгиев е бил и директор по сигурността към ФК „Ботев” (Пловдив).

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА 50-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase