Защо трябва да четем етикета преди закупуването на сирене и кашкавал

С почти 20% се е увеличило производството на имитиращи продукти, съдържащи краве мляко за времето между януари и април тази година в сравнения със същия период през 2023 година.Това показва информационното табло в сектора „Мляко и млечни продукти“, което е обновено на 10 юни.

Имитиращи продукти: Защо консумацията на качествено мляко и сирене намалява

Как се отразява това на животновъдите, които произвеждат истинско мляко и как оцеляват на фона на тази реалност коментира един от първите животновъди у нас затворили цикъла от производство на мляко до производство на млечни продукти и тяхното реализиране – Никола Кулов от село Васил Левски.

Рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти у нас

Целия разговор вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase