Те предвиждат предсрочни избори през есента или пролетта

„Всичко изглежда все по-затлачено, реката тече все по-бавно и мудно, вървим към повторение  на сценария за предсрочни избори през есента или пролетта. Не се вижда светлина в тунела”. Това е мнението на политолога проф. Росен Стоянов, изразено в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

С позицията му за политическата ситуация в страната се съгласи и социологът Димитър Ганев. Извън ДПС не се вижда друга формация, която да подкрепи евентуален кабинет, който ще бъде предложен от ГЕРБ, каза той. 

Борисов: Първо да изберем комисии в парламента

Стоянов коментира и ситуацията в София, при която Върховният административен съд (ВАС) разпореди да се върне старото положение на движението на бул. „Патриарх Евтимий”, а кметът и някои общински съветници оспорват мнението на съда.  

МВР глобява СО за реорганизацията на движението в центъра на София (ОБЗОР)

„Онова, което виждаме и в София, е меко казано несъгласие със съда на последна инстанция. Това е единственото, с което трябва да се съгласим – върховенство на закона. Добър или лош, той трябва да се спазва. Независимо дали ни изнасят, или не крайните решения на съда трябва да се изпълняват”, каза Стоянов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase