Според преподавателя Русия няма място в ООН

„40 ракети бяха пуснати вчера, и то не само в Киев. На Путин хич не му пука какво ще му кажат ООН и НАТО. Това е показател на неговата престъпна дейност. Той продължава да бомбардира и по този начин се присмива на международната общност”. Това каза Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет, в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Той обясни, че ударената детска болница е най-голямата такава в цяла Европа. Основана е през 1894 г. от семейство украински предприемачи меценати. "Всеки ден там се лекуват 600 деца”, каза професорът.

Експерт: С атаката срещу детската болница Русия казва на Украйна, че НАТО не гарантира сигурност

Според него Русия е агресор, който председателства Съвета за сигурност на ООН. „Русия няма място там. Когато СССР нападна Финландия, Лигата на нациите (Обществото на народите) веднага ги изключи”, припомни преподавателят.

Той коментира и мерките, които предстои да бъдат взети след последните нападения на Русия. „Няма да има почти никаква реакция. Да, ще ги осъдят, но нищо няма да предприемат. Само американците и НАТО могат да ги спрат”, заяви Станчев.

По думите на професора Русия не е част от световната икономика и наложените финансови санкции не са най-страшното за страната.

Целия разговор вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Мира Мирчева