Според министъра за момента се твърди, че става въпрос за самоубийство, защото човекът се е обесил

Мъжът, починал в ареста в Ямбол, сам е посегнал на живота си. Има записи от камери, които показват целия му престой в полицията. Коментарът дойде от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов два дни, след като близките на 32-годишния мъж съобщиха, че подозират за насилие от униформените.

Започва дисциплинарно производство срещу полицай заради случая с починал в ареста в Ямбол

До края на деня или най-късно утре ще е готова аутопсията на мъжа. Така ще стане ясна и причината за смъртта. Експертизата ще се изготви от местни съдебни медици, обяви Стоянов.

„За момента се твърди, че става въпрос за самоубийство. Човекът се е обесил. Хубавото е, че от момента на влизането му в районното управление до смъртта, през цялото време има камери, така че лесно може да се установи какво точно се е случило”, коментира още вътрешният министър.

Разследват смъртта на мъж в арест в Ямбол

Близките на починалия обаче не вярват той сам да е посегнал на живота си. Преди дни обявиха, че по тялото му има синини, които не са характерни за такъв вид наранявания.

„Синини, които по никакъв начин не могат да бъдат причинени. Видяхме една прободна рана - в дясната страна на  тила, което няма как да се случи”, обясни лелята на починалия Нели Динева.

„На няколко пъти е влизано при него в ареста, тъй като се е опитвал да се самонарани и е буйствал”, добави Стоянов.

По случая вече е назначена дисциплинарна проверка в МВР - Ямбол, има и дисциплинарно производство срещу един служител, напомни силовият министър.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase