"Опитваме се в тази доста турбулентна ситуация да имаме проактивна политика", каза бившият председател на парламента

„Опитваме се в тази доста турбулентна ситуация в политическия пейзаж на България да имаме проактивна политика, за да лансираме тези, които биха били добра платформа след поредните предстоящи предсрочни избори”. Това заяви бившият председател на парламента и скорошен кандидат за премиер на ГЕРБ – Росен Желязков в предаването „На фокус”.

Той даде пример, че се стремят за конкретни политики в управленската програма, една от тях е модернизация на икономическия живот. „Тезите са с тези, с които споделяме общи виждания – ПП и ДБ. Те винаги са били онези партньори, с които сме изповядвали общи геополитически ценности”, каза Желязков.

Николай Денков: Политиците трябва да бъдат там, където има проблеми

„Считахме, че политическата отговорност трябва да е споделена”, обясни Желязков по повод възможността за съставяне на кабинет.

Относно искането за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, представителят на ГЕРБ каза: „Калин беше министър на Денков, той като премиер тогава можеше да му внесе оставката. Сега той е министър на Димитър Главчев – той може да прецени какво да направи. Той беше мое предложение да бъде министър в проектокабинета на ГЕРБ, тогава щях да Ви кажа какво аз бих направил”. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase