Как върви подготовката на мащабното събитие?

Организаторите на Олимпийските игри в Париж са отказали издаването на над 4300 акредитации поради опасения за сигурността, обяви вътрешният министър на Франция Жералд Дарманин.

Над 100 от въпросните молби са били отхвърлени, тъй е било преценено, че апликантите са чуждестранни шпиони. Основно притеснение е била и заплахата от кибератаки от страна на недоброжелатели, получили акредитации за Олимпиадата.

Над 4000 отказани акредитации за Олимпиадата поради опасения за шпионаж

Петър Серафимов е българин, живеещ и работещ в Париж, който отговаря за организацията на Олимпийските игри в града. Как неговият департамент ще се опази от кибератаките и как върви организацията на мащабното събитие?

"Департаментът, в който работя, е бил обект на заплахи, точно поради тази причина нашите сървъри не са достъпни от чужбина, а опцията за хоум офис е много по-ограничена. Става въпрос не само за кражба на данни, но и за физическа сигурност. Очакват се провокации на политическа тема", обясни той.

Според него политическата ситуация е породила скептицизъм за нормалното провеждане на Игрите. "Ключови станции на метрото ще бъдат затворени, в някои зони ще се влиза само в QR код", допълни Серафимов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase