Вчера МС смени областните управители на Кърджали и Смолян

Изключените и напусналите депутати от парламентарната група на ДПС с обвинение към служебния премиер Димитър Главчев. Недоволството им е заради промени при областните управители на Смолян и Кърджали. Лоялните на Ахмед Доган народни представители видяха в рокадите намеса в делата на Движението за права и свободи. 

„Вчера служебният премиер Главчев прояви явни признаци на зависимости и открито се включи в битката на Пеевски срещу ДПС. Решението за смяна на областните управители на Кърджали - Ресми Мурад, и на Смолян - Румен Пехливанов, по-малко от месец, след като бяха назначени, говори именно за това. Лична вендета, а не държавническо поведение. Тези действия на Главчев оставят дълбоко съмнение в обществото доколко независим е служебният кабинет и кой диктува какви рокади да се правят”, посочи Тимур Халилов - изключен от ПГ на ДПС.

Все още не е ясно и кога Централният съвет на партията ще се събере, за да вземе решение дали ще изключи Делян Пеевски и депутатите, избрали да останат с него.

В позиция по темата от кабинета посочиха, че не участват във вътрешнопартийни въпроси, на която и да е политическа сила. „Съгласно чл. 143 ал. 2 от Конституцията на Република България областните управители се назначават от Министерския съвет. Служебното правителство стриктно спазва Конституцията и законите на страната и категорично не участва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да е политическа сила. Опитите да се внушава каквато и да е пристрастност на служебното правителство са несъстоятелни”, обясняват от Министерския съвет.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.