Мерките за сигурност са сериозни и включват многобройни полицаи и военни

Само няколко дни след началото на Олимпийските игри в Париж, Франция вече се справя с атаките срещу железопътните и интернет услугите, разказва Voice of Americа. Взети са сериозни мерки за сигурност, в които са включени десетки хиляди полицаи, жандармеристи и войници.

Много униформени, които патрулират по улиците на френската столица, имат опит и в други държави. Сержант Ян споделя, че патрулиращите ще бъдат бдителни и ще се намесват при нужда. 

Военните са настанени на няколко локации в Париж, включително в лагера "Мимун", който може да побере до 4500 войници и е оборудван е със съоръжения за спане, спорт и хранене. 

Симон Байлс грабна втори златен медал на Олимпиадата в Париж (СНИМКИ)

Полицаите и военните също са под заплаха в Париж. Един полицай оцеля след атака. „Трябва да обезопасим местата, където има много хора. Като например гарите, Сена и фен зоните“, споделя френски капитан.

Жителка на Париж споделя, че е добре да има полицаи и военни наоколо, които да гарантират безопасността на хората. А някои от униформените се надяват, че ще имат време да присъстват на някои от олимпийските събития, посочват от VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America, dariknews.bg