От Общината твърдят, че средствата са недостатъчни за завършване на реконструкциите

В разгара на летния сезон придвижването до къщи, хотели и ресторанти в Копривщица се оказва невъзможно. Причината е започнат общински проект в края на 2022 година, който към момента не е дори наполовина завършен.

Пътнически влак дерайлира край Копривщица

Близо две години след старта на проект за частична подмяна на канализацията и водопровода в Копривщица, в града се извършват ремонтни дейности.

От Общината заявяват, че в момента нямат пълното финансиране, за да завършат проекта. Ресторантьори и хотелиери казват, че това пречи на бизнеса.

„От две години е разкопана улицата. Всичко се отразява много зле на нашия бизнес и на нашето здраве, защото дишаме по цял ден пушеци и прах”, каза Светослав Славов, собственик на ресторант и семеен хотел.

Ремонт блокира достъпа на пловдивчани до домовете им, пред входовете текат фекални води

Хората от Копривщица нямат отговор защо ремонтите след две години са доникъде и дали има изгледи да приключат скоро.

По думите на Мария Тороманова, кмет на Община Копривщица, е имало подсигурено финансиране само за едната част на водопровода и канала през 2022 година. „В края на миналата година получихме и финансиране за Източната част. За настилката нямаше подсигурено финансиране. Преди две седмици съм подписала споразумение с МРРБ по инвестиционна програма”, добави тя.

Според някои от местните виновник за оставеното разкопано „наследство” е предишният кмет.
„Смятам даже, че им оставих много добро наследство със спечелен проект за 10 милиона”, заяви Бойка Дюлгярова, предишен кмет на Община Копривщица.

Репортер: Алис Дамянова

Още по темата вижте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase