Според лидера на ГЕРБ Калин Стоянов се справял добре, но е създал напрежение около себе си

Точно след два дни ще стане ясно какъв ще е министерският състав, който ще предложи служебният премиер Димитър Главчев. Днес темата за първи път коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Поздравявам Радев и Главчев, че все пак намериха сили и потърсиха решение”, заяви той. „Калин се справяше много добре, но създаде около себе си напрежение, което в момента не ни е нужно”, добави лидерът на ГЕРБ. 

Как реагираха партиите на номинацията на Главчев за премиер (ОБЗОР)

„Вече това е четвърта година, в която въпросите са „Кой е премиер?”. Това е неотговорност на партиите. Дали ще е Горица, Кики, Ники, или Гълъб - сигурно в Министерския съвет няма място на стената за още портрети на премиери. Едно време бяхме няколко”, каза още Борисов.

Той добави, че се надява да има правителство в понеделник, защото „политическата криза ще стане още по-тежка, ако няма такова”. „Аз не се меся в служебното правителство, мен ме интересуват моите правителства, за които поемам ангажимент”, заяви Борисов и допълни: „Аз си отговарям за ГЕРБ. В рамките на година и половина резултатите ще са видими, не давам съвет на никого”.

Борисов: От ГЕРБ настояваме Калин Стоянов да бъде освободен

Лидерът на ГЕРБ коментира и проблема с безводието, като отбеляза, че с „колегите от ГЕРБ” ще набележат максимално много точки, по които, ако искат другите партии, ще могат „да ни подкрепят при евентуално наше управление”. „Много направихме в подмяната на водопроводи и канализации, направихме пречиствателни станции за отпадни и за питейни води. За тези, които ще се заяждат, за тези четири години едно нещо да ми покажат”, поиска Борисов. 

„Понеже предстоят избори - важно е какво ще се случи след тях и искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии”, каза още той. Сред тях Борисов изброи питейната вода за битови нужди и за земеделие, „Напоителни системи” и лота Русе - Велико Търново. „Като направим „Хемус”, започваме „Черно море”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase.