Радев и Главчев заслужават поздравления за споделената отговорност за това правителство, заяви лидерът на ГЕРБ

„Президентът Радев и служебният премиер Главчев заслужават поздравления за споделената отговорност за правителството". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента. Запитан за сменените министри в три министерства, Борисов каза: „Тези министри най-вероятно са дадени от президента”.

Кабинетът „Главчев 2” положи клетва пред Народното събрание (ВИДЕО)

„Тези двама държавници бяха над ситуацията и успяха да съставят кабинет”, каза Борисов.

„Миналата седмица президентът Радев се намеси и направи така, че с подписването на указа да имаме честни избори. С това пое отговорността. Затова казвам, че заслужава поздравления. Това е стъпка напред и политическите партии трябва да започнат да мислят за споделяне на отговорност”, каза Борисов.

На въпрос дали смята, че промените, които са приети в Основния закон не са били погрешни, Борисов подчерта, че той е за високоинтелигентни партии.

„Наистина имаше възможност да се напишат някои текстове по-добре. Когато се пише Конституция, трябва всеки детайл да се гледа. Това е опит и за трите партии, които бяхме в „сглобката“, каза лидерът на ГЕРБ и добави:

„В случая днешната Конституция е направена за високо интелигентни, сериозни и системни политически партии. Ако сме такива, няма да има проблем с Конституцията в момента. Днес трябва да сме на висотата да защитаваме това, което сме приели“, заяви той, имайки предвид трите партии в „сглобката“.

Борисов заяви, че след вчерашното посещение на Костадин Костадинов в Москва, това изключва всякакъв вариант за работа с „Възраждане“. "Когато говорим за коалиции, те се изключиха от тази възможност", добави той.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase