Причината - високите нива на шум и опасност от пътни инциденти

Искане за забрана за движение на мотори в късните часове на денонощието. За това настоява полицията във Велико Търново. По този начин ще се ограничат нивата на шум и нарушаване на нощната тишина, което е сериозен проблем за гостите на града и живущите в централна градска част.  Решението обаче е в ръцете на местната власт.

Мотошествие за толерантност на пътя: Рокери от над 15 държави прекосяват България

Демонстративното шофиране по централната градска част са ежедневие във Велико Търново. От МВР отчитат, че всеки ден се правят проверки на поне 20 мотора, които преминават през главната улица на старопрестолната столица. Това е сериозен проблем, твърдят хората, които редовно подават жалби срещу вдигането на шум.

Поради тази причина от МВР щели да изпратят сигнал до Общината, в който настояват от 22 часа до 6 сутринта да се забрани преминаването на мотори по две улици в центъра на града.

„Дори да има такова ограничение по главните улици ще спрат мотористи, които спазват правилата. Контролът трябва да бъде засилен върху младите хора. Всяка година „Мото Коледа” помага на голям брой деца в нужда. Нека не забравяме и това”, коментира в ефира на „Здравей, България” зам.-кметът на града Георги Недев.

Повече гледайте във видеата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase