„Забранил съм на ГЕРБ да се интересува”, коментира той

Бойко Борисов с коментар, след като стана ясно, че ЦИК е издала предписания към двете фракции на ДПС.

„Разпадът в ДПС е опасен, защото много български мюсюлмани има и от двете страни. Забранил съм на ГЕРБ да се интересува. Какво ме интересува решението на ЦИК? За мен е важно партията ни да е изрядна и да се регистрираме за изборите”, заяви той. И изрази надежда, че всички ще спазват законите. Има Закон за политическите партии, отбеляза Борисов и допълни, че не трябва да се правят компромиси. А на другите колеги ще им кажа, че върховенството на закона е именно в това да важи за всички, посочи още лидерът на ГЕРБ. 

Той коментира и исканията за сваляне на имунитета на Делян Пеевски: „Ние от това не се интересуваме, вече сме в избори и трябва да мислим как ще направим мнозинство и стабилно управление”, подчерта Борисов.

Според него, ако няма стабилно правителство „разпадът в държавата е виден”. „Както се разпадат политическите партии, така ще се разпадне всичко. И то се разпадат системни партии”, посочи Борисов.

„Обясняваме на хората, че трябва да гласуват. Иначе ще се народят още малки партийки в парламента, което е загуба на гласове, защото единственото, което им остава е да говорят анти. Четири години пропиляхме”, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„В този насипен парламент, който нищо не може да направи, нека хората да преценят дали да гласуват за малки партийки, които само да се изказват, или за партии, които ще свършат работа. Там нищо не можеш вече да научиш, там се карат като каруцари, обиждат се по безобразен начин. Всичко, което не разбирам, не желая, не приемам в политиката го виждам в парламента”, смята Борисов.

„Всеки, който подкрепя това, което предлагаме в следващия парламент, е наш партньор”, поясни той. И допълни, че през последните четири години няма инвестиции в големи инфраструктурни проекти, като обеща да върне старата програма за саниране на жилищата. 

„Като не се състави правителство, видяхме какво прави служебната власт - подписва договори, по които плащаме 1 млн. лв. на ден. Това, което изкарваме от Балкански поток, го връщаме обратно”, поясни Борисов.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase