Започнаха разпити на всички длъжностни лица, свързани с инцидента

Военната прокуратура сне първите показания след авиоинцидента край „Граф Игнатиево”, при който загинаха двама пилоти. Следовател от Военната прокуратура в Пловдив, която води разследването, тази сутрин е влязъл в базата и е започнал разпити на всички длъжностни лица, свързани с катастрофата. Първи показания са дали ръководителите на фаталния полет, научи NOVA от източници, близки до разследването.

Нов задочен спор между Радев и Пеевски заради авиокатастрофата (ОБЗОР)

Във вторник на летище „Долна Митрополия” ще бъде разпитан инженерният състав, който е извършил техническия преглед на самолета L-39 преди машината да излети. На летище „Граф Игнатиево” преглед на самолета не е правен.

Кой е отговорен за трагедията край "Граф Игнатиево": Коментират военни експерти

По информация на NOVA „черната кутия” е запазена и вероятно ще може да бъде разчетена в авиобазата в Долна Митрополия. Това може да се случи до два-три дни. Тя ще даде подробна информация какво точно се е случило на борда.

Три са версиите, по които работи прокуратурата - пилотска грешка, техническа неизправност на самолета или неправилно зададена команда от ръководителя на полетите.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase