Коментар на Мира Радева и Иво Танев

Какви са посланията на партиите в битката за избиратели седмица преди старта на предизборната кампания? Забелязва ли се готовност у политическите формации да съставят кабинет? Каква е комуникацията между самите политически лидери и какви посаният отправят към избирателите? Темата в студиото на „Твоят ден” по NOVA News коментираха социологът Мира Радева и водещият Иво Танев.

"Хората в момента са объркани. Много е трудно човек да намери в момента за кого да гласува. И все трябв ада се налага да гласуваме за по-малкото зло. Партиите ни занимават истерично със своите истерични вътрешнопартийни проблеми. И може би е добре, че този Николоски ги посъбуди", коментира Танев. 

Следващата власт: Вероятните сценарии след вота на 27 октомври

По думите на Радева "истинският преблем е, че въобще се пропуска какъв е основният фокус на политиката". "Българското общество винаги е било много тежко разделено. Още преди 1989 година. налсагват се едни образи и едни лъжи за нашето общество, защоо не се познават данните. Не се знаят фактите", подчерта тя. 

И допълни: "Преди имаше един някакъв похлупак, под който се скриваше тази тиня. Сега, за жалост, сме в бульон. Вече много години. А знаем какво става в бульона. - най-низките страсти изплуват отгоре. И в този смисъл ролята на политиката въобще е да отграничи ценности. Един политик трябва да ми каже: "Моята психологическа, социална конструкция, моят начин на мислене е ....". За да мога аз да се идентифицирам с него. Никой не ти говори каква е неговата вътрешна конституция. Зад какво застава", категорична е Радева. 

Повече темата гледайте във видеото. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase