Крайният срок за подаването им в РИК е 17.00 часа

Коалицията „Продължаваме Промяната-Демократична България” все още не е наредила кандидат-депутатските си листи. Крайният срок за подаването им в РИК е 17.00 часа днес.

До момента е ясно, че бившият премиер Николай Денков ще води листата в 25 МИР в София. Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък ще е първи сред кандидатите в 23 МИР в столицата и в Перник. На втора позиция в листата в 23 МИР в София се очаква да е Атанас Атанасов. Асен Василев оглавява листите на коалицията в Хасково и Пловдив.

24 МИР в София все още остава под въпрос. На миналите избори водач там беше Христо Иванов, но след неговата оставка не е ясно кой ще го замести.

„В „Продължаваме Промяната” всички листи са уточнени и гласувани на Национален съвет. В момента чакаме колегите от ДБ да приключат с техните формалности. Ще бъдат подадени в срок”, увери Асен Василев. По думите му листите на ПП-ДБ ще са сходни с тези на миналите избори.

Василев коментира темата преди конференцията „Капиталът на бъдещето”. Тя е организирана от ПП. Целта ѝ е формацията да чуе идеята на граждански организации за бъдещето на страната в образованието, здравеопазването и финансите.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase