Той присъства на откриванете на 78-ия Международен технически панаир в Пловдив

Заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински присъства на официалното откриване на 78-ия Международен технически панаир в Пловдив. В словото си по време на откриването той изтъкна важната роля на българската индустрия в икономиката на страната.

Велев: Догодина повече от половината българи ще получават минимална работна заплата

"Българската индустрия има изключително важна роля в икономиката ни, като приносът ѝ към брутния вътрешен продукт е близо 20 процента. През изминалата година добавената стойност, създадена от индустрията, е в размер на 10,7 милиарда евро. Въпреки множеството кризи на глобално ниво, броят на работещите предприятия в българската индустрия е около 30 000 и е относително стабилен през последните години. Приоритетните цели на правителството за развитие на индустрията са фокусирани върху намаляване на въглеродния отпечатък, повишаване на дигитализацията на производствата, подобряване на ресурсите и енергийната ефективност и въвеждане на кръгови модели на производството", съобщи д-р Давид Сукалински. 

Тазгодишното издание на Техническия панаир е посветено на сектори от индустрията, които стават все по-важни за икономиката, а именно дигитални технологии, строителство, авиоиндустрия, машиностроене, както и индустрии, свързани с развитието на кръговата икономика и екопроизводството. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase