ГДБОП и РЗИ ще следят за продажбата на райски газ онлайн и на рисковите места

ГДБОП и РЗИ ще следят за продажбата на райски газ - онлайн и на рисковите места, които по последни данни са 6 300. За контролът и сигурността на децата в рубриката „Училището което искаме", която правим съвместно с Асоциация „Родители“ и „Национална мрежа за децата“.

Пълна забрана за продажба на райски газ на физически лица

„Никога  в България не са се полагали истински усилия за психичните благоденствия на българските ученици. Училищната среда е изключително място, силно конкурентно. От четвърти клас децата започват да се състезават кой е по-добър”, коментира в предаването „Социална мрежа” по NOVA NEWS Юлия Георгиева, управител на „Розовата къща“ – дневен център за хора с опиоидна зависимост.

Съставиха протоколи на младежи, лепили афиши с реклами на райски газ в училища

Според клиничния психолог д-р Юри Кацаров от сдружение „СПОК”, учениците нямат зрелостта и самоконтрола, емоционалното контролиране на възрастен, който може да предпази себе си. „Учениците могат да си набавят забранени вещества дори през телефоните. Преди имаше случаи, при които деца да бъдат дилъри”, заяви той.

„Ние като училищни психолози, учители и родители заедно работим за една и съща цел – децата да се чувстват сигурни в училищата и да бъдат там, за да учат. В пубертета индивидът иска да утвърди себе си, като се откъсне от вече познатата семейна група, и да създаде своя собствена”, обясни училищният психолог в 20 ОУ Георги Паничерски.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Виктория Гетова