Какви са сигналите на местните жители

Протест на жители на Долна Митрополия в Плевенско заради лошото според тях качеството на електроенергията в жилищата им. Местните твърдят, че в определен район на града се подава или много високо, или много ниско напрежение и се стига до редовни прекъсвания на тока.

Хората се събират, за да изразят неводолството си. „Твърде много инсталации не са наред, което е странно. Има почти ежедневни прекъсвания на тока и захранването. Изхвърляли сме безброй уреди. Ако искате някаква компенсация за изгорял уред, на практика е почти невъзможно", каза един от местните. 

Ветрогенератори в Добруджа: Институциите в правен спор за местен референдум

По думите на жителите проблемът продължава вече 5 години, а въпреки подаваните сигнали, няма резултат. "Като клиент правя възражение и идват от оператора, слагат уред за измерване на тези отклонения и стои една седмица. Уредът на всеки 10 минути събира информация, т.е очакваме проверката да покаже 700-800 събрани стойности. Те обаще не се показват на клиента', обясни Георги Джуров.

Според него най-лесното е да се сезират ЕК и ЕП: "На мен ще ми отнеме не повече от 15 минути да препратя документацията".

Коментар дойде и от заместник-кмета на Долна Митрополия: "Аз съм тук да изразя подкрепата на Общината. Ние също сме потребители на електрическа енергия. Поредна официална среща сме свикали за решаване на проблема".

Още по темата вижте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase