Легендата на българската музика с последното си интервю миналата година пред NOVA NEWS

В петък загубихме един от доайените на българската рок сцена. Кирил Маричков си отиде така, както живя - на сцената. Остави завинаги спомена за великите песни на "Щурците". Ето какво сподели той в последното интервю за NOVA NEWS, дадено в предаването "Офанзива с Любо Огнянов".

Щурецът отлетя: Спомен за Кирил Маричков

„Аз съм започнал да пея преди да мога да говоря. Това е факт. Знам го от майка ми“, сподели през ноември миналата година големият музикант.

„За мен свободата е страшно важно нещо. Правото на избор е страшно важно нещо. По-важно от всичко друго. Стремях се да бъда свободен в една несвободна страна, каквато бяхме. Това ме е правело щастлив, защото съм успявал“, каза тогава легендата на българската музика.

„Когато написах „Клетва“ Иван Андонов ми каза „Киро, тази песен ще ни надживее и двамата“. Тя наистина се оказа нещо такова. Тя е точно за това – приятелството и общността се оказаха нещо по-важно от индивидуалността“, разказа Маричков.

„Малко неща съм успял да скрия. Това, че не мога да си държа езика зад зъбите, ми е донесло много неприятности. Не мога да го овладея това чувство“, сподели за себе си той.