Щатът е основна цел и за двамата основни опоненти

Ранно гласуване започна днес в Северна Каролина. То е изключително важно за президентските изборите в Съединените щати. Ключовият щат гласува за Доналд Тръмп през 2020 година, а сега е основна цел и за двамата опоненти.

По време на предизборен митинг Тръмп нарече безредиците в Капитолия на 6 януари 2021 г. "ден на любов". „Във Вашингтон дойдоха стотици хиляди хора. Те не дойдоха заради мен, а заради изборите. Защото смятаха, че изборите са били фалшифицирани. Някои от тези хора влязоха в Капитолия. Нищо лошо не е направено. Това беше ден на любов за милиони, стотици хиляди”, обясни кандидат-президентът.

Как гласува младото поколение в САЩ (ВИДЕО)

Преди това кандидатът на Демократите Камала Харис даде първото си интервю за консервативната телевизионна мрежа „Фокс”. В него тя заяви, че мандатът ѝ като президент ще бъде различен от този на настоящия държавен глава Джо Байдън. „Никога не съм се отклонявала от спазването на клетвата. Това е основната разлика между мен и Доналд Тръмп, който наруши клетвата да спазва Конституцията на Съединените щати. Да не се лъжем - ако му се отдаде възможност, ще я наруши отново”, категорична е Харис.

Последните проучвания на общественото мнение показват, че Харис има преднина пред Тръмп, но в няколко щата резултатът им е равен.  

Редактор: Калина Петкова