Антон Васев има магазин в София

Ферментиралите храни далеч не са нещо непознато за нас, българите. Всъщностферментацията като кулинарен подход е изключително традиционна за региона на България и Балканите. В това число несъмнено влизат киселото мляко, киселото зеле и, разбира се, бозата.

Любов, сладкиши и мусака: Българин отвори кафене в Япония (ВИДЕО)

Ферментацията обаче далеч не се изчерпва с тях, доказва Антон Васев. Той е специализиран в работата с няколко благородни плесени, както и други видове ферментации. Антон е човекът, стоящ зад магазина SoFerments.

Тъй като има различни видове ферментации, като оцетна, алкохолна, млечно кисела, чрез благородни плесени и т.н., продуктите са разделени в няколко категории. Това са коджи, лактоферментации, мисо пасти, сосове и темпе.

Редактор: Цветина Петкова