Според нея за останалите гимнастички е важно вниманието им да бъде насочено към състезанието в Израел

„Наистина най-после трябва да се замълчи. Ако някой избива някакви комплекси в интернет и желае да окаля всичко, защото той доникъде не е стигнал, нека най-после да бъдем хора, преди всичко хора”, заяви в предаването „Здравей, България” Нешка Робева. 
 
„Защо не говорим за прекомерния натиск например върху един първолак? Защо не говорим, че все по-ранна е възрастта на тези депресии? Защо трябва да искаме от едни хора да знаят всички симптоми на едно заболяване?”, попита Робева. 
По темата
 
„Нека замълчим поне до неделя. Това са деца, които са се подготвяли”, заяви Робева, като обясни, че на състезателките ни, които заминаха за Израел, в момента трябва вниманието им да бъде насочено най-вече към състезанието, за да бъдат извадени от тежкото състояние, в което са след инцидента с Цветелина Стоянова.
 
„Какво да направят децата, да вземат и те да се хвърлят ли?”, попита Робева. 
 
Тя отхвърли обвиненията, че в отбора режимът е прекалено строг.
 
„Те имат право на свободен избор. Това е тяхната професия. А че са тежки предстартовите състояния, това е друго нещо”, заяви Робева. 
 
Добре, концлагер - при Нешка Робева. Изтезавала съм ги, връзвала съм ги надолу с главата, правила съм ги зорлем шампиони. Но сега не е така. Защо трябва да се прехвърлят греховете на Нешка Робева върху този отбор”, попита Робева. „Раева искаше да им създаде абсолютният комфорт, те нямаха никаква конкуренция в България, защото децата трябваше да бъдат спокойни”, добави тя.

Повече гледайте във видеото!