Хората са много наплашени, разказа пред NOVA спринтьорката

По темата

„Много е напрегнато. Аз имам късмета да живея в по-нова сграда и ми се спестиха много от главоболията, с които се сблъскаха повечето хора, особено тези, които живеят в историческите центрове, където сградите са стари, строителството наистина е много особено”. Това заяви в интервю за NOVA спринтьорката Ивет Лалова, която е от няколко дни в България.

Утре тя ще пътува за Лозана, Швейцария, където ще участва в мероприятие на Комисията на спортистите към Европейската атлетическа асоциация.

За ситуацията в Италия Лалова коментира:

„Хората са много наплашени, знаят, че хиляди са загубили своите жилища, стотици и десетки са спали по колите си повече от една вечер. Изобщо паниката е огромна”.

Лалова разказа, че приятелско семейство с 2 деца им гостува повече от седмица, защото не смеят да останат в собствения си дом.

„Всички са много напрегнати. Всички са в едно такова очакване, кога ще дойде следващият трус. Аз също до преди да дойда тук подскачах на най-малкото движение, дори последната вечер, гледайки филм, вече не знаех дали е самият звук от телевизора или нещо се случва. И постоянно се оглеждаш нещо клати ли се, движи ли се”, разказа Ивет Лалова.

Повече гледайте във видеото. А цялото интервю с една от най-добрите български спортистки, за намеренията ѝ за 2017 г. и за бъдещето след спорта – гледайте във вторник, 01.11.2016 г. в Новините на NOVA SPORT от 21:00 ч.