В Североизточна България има прекъснато електрозахранване

Ураганен вятър в Северна България.

В Русе силата му стига до 120 км/ч, предаде БГНЕС. Има паднали керемиди на покриви, мазилки, както и незакрепени саксии по балконите. Предпазните пана на строителните обекти също са изпопадали, заедно с бетонните стълбове, предназначени да ги укрепват. Някои от тях бяха на пътното платно и се наложи работници да бъдат извикани извънредно, за да укрепят отново паната.

СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

По темата

Вятърът е откъснал и част от светофара на бул. „Скобелев”. На място е изпратен екип, който да го ремонтира. Отделно граждани са подали сигнал за опасна ламарина, която почти се е откъснала от покрива на Старото музикално училище.

Заради силния вятър е изпратено предупреждение на всички корабособственици и капитани на кораби по река Дунав.

В "МОЯТА НОВИНА" ПОЛУЧИХМЕ СИГНАЛ ЗА СЪБОРЕНИ ОТ ВЯТЪРА ПЪТНИ ЗНАЦИ. ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Вятър със скорост 20 метра в секунда духа в Силистренско, предаде БТА.

Прекъснато е електроснабдяването в селища на Главинишката община на Силистренска област, съобщи областният управител на Силистра Стоян Бонев. Отстранена е и повреда в електромрежата в района на село Чуковец.

На 13 сигнала са се отзовали пожарникарите, според директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра комисар Румен Мъров. Отстранени са паднали на пътното платно дървета, надвиснали ламарини и билборлдове.

Рекордно силните ветрове предизвикаха десетки аварии по електроразпределителната мрежа в Североизточна България днес.

148 населени места са без електричество. Засегнати са областите Силистра, Разград, Добрич, Шумен, Русе, Търговище, Велико Търново и Варна.

Всички аварийни екипи са мобилизирани и снабдени с необходимото оборудване за отстраняване на повредите. Мобилизирани са допълнителни ресурси от квалифициран персонал и техника, които са насочени към районите с най-голям брой повреди.

Малко преди 19 часа в над 140 населени места в Североизточна България вече има електрозахранване, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Продължаващите ураганните ветрове обаче непрекъснато предизвикват нови аварии по съоръженията.

Към 17 часа 109 населени места са без ток. Най-усложнена е обстановката в област Силистра, където без електричество са 52 населени места. В област Добрич без ток са 18 селища, в Разград - 15, във Варна -12, Търговище - 6, Русе – 4 и Шумен – 2. 

Екипите на електроразпределителната компания ще продължат да работят, като са мобилизирани и допълнителни ресурси. 

ИЗПРАЩАЙТЕ НИ И ВИЕ СНИМКИ И ВИДЕА. ОЧАКВАМЕ ГИ ТУК