Представителите ни в Европа ще искат места в транспортната комисия

Нова стратегия за пакета "Мобилност".  Евродепутати, превозвачи и транспортното министерство ще работят на всички фронтове, за да може исканията на българските превозвачи да бъдат чути от Европа. 

На среща между министъра, депутатите и бизнеса, евродепутатът Ангел Джамбазки отбеляза, че  за първи път има нещо, което обединява категорично партиите. Затова сега представителите ни в Европа ще искат места в транспортната комисия и ще се опитат да приобщят още държави, които могат да бъдат засегнати от промените. Превозвачите пък настояха за повече дискретност, за да не изтича информация за тактическите ходове, които страната ни би могла да предприеме.

България ще настоява за ново разглеждане на пакета „Мобилност” в ЕП

 "Нашите западноевропейски колеги ще искат по всячески начин да разберат каква е тактиката  и стратегията на българската страна. Не следва да издаваме нашите чисто тактически ходове във връзка с мобилния пакет", каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

"Всяка една от националните ни делегации е поискала място в транспортна комисия, не знам по друг национален въпрос някога да е имало такова обединение", каза евродепутатът Ангел Джамбазки. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.