Обстановката в Югоизточна България продължава да бъде тежка заради обилните снеговалежи пред последните два дни.

Обстановката в Югоизточна България продължава да бъде тежка заради обилните снеговалежи пред последните два дни.

След близо два дни отпадна пълната забрана за  движение по автомагистрала Тракия заради снегонавяванията.

От Агенция пътна инфраструктура отвориха  едното платно  и въпреки заледяванията е разрешено движението от Бургас в посока Карнобат. По трасето работят снегопочистващи машини, но заради силният северен вятър непрестанно се образуват снегонавявания.

Зимната обстановка във Варна постепенно се нормализира. Синоптиците предупреждават, обаче че температурите по Северното Черноморие ще останат ниски.

Заради обилните снеговалежи и снегонавявания пътната обстановка в региона е усложнена.

Екип на „Календар” установи, че на главния път между Созопол и Приморско има участъци, по които личат следи единствено от снегорин. Пясък и луга не са хвърляни.

Най-тежка е обстановката в община Царево, където жителите на малките населени места могат да използват автомобилите си единствено и само с вериги.

Пристанище Варна остана затворено за кораби без товар до обяд, заради силния вятър, който достигна 17 м/с. Вълнението на морето бе 3-4 бала. Полетите на летището се извършваха по разписание. Закъснения на влакове и автобуси нямаше. Ниските температури обаче не уплашиха ентусиастите, които се каляват край морето.

Въпреки постепенното отслабване на вятъра, синоптиците предупреждават, че времето ще остане студено и утре.